Vineri, 13 septembrie 2019, pompierii din România au comemorat 171 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, care a rămas în istoria neamului ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea Revoluţiei de la 1848. Ziua de 13 septembrie a fost sărbătorită dintotdeauna ca fiind Ziua Pompierilor din România, însă a fost legal oficializată mai întâi după război, apoi prin Legea nr. 121/1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari, dar şi prin H.G.R. nr.1490/2004, pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La sediul ISU Călărași au fost prezente oficialitățile locale care și-au adus mesajele de mulțumire pentru serviciile oferite de pompierii călărășeni dar au avut loc și înaintări în grad.

George Iacob, Prefectul Județului Călărași a transmis mesajul premierului Viorica Dăncilă “Stimați pompieri militari, dragi salvatori, 13 septembrie este un prilej de mândrie pentru că îi sărbătorim pe unii dintre cei mai apreciați și îndrăgiți angajați ai sistemului public: pompierii.

Lumea, în general, dar și România vremurilor noastre, se confruntă cu numeroase situații de urgență, iar dumneavoastră sunteți mereu în mijlocul acțiunii, ca salvatori.

În cei 171 de ani de existență instituțională, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință.

V-ați luat angajamentul pentru un prezent stabil și un viitor mai sigur, un angajament care ne pune pe noi ceilalți la adăpost, în vremuri tulburi și în situații neprevăzute.

Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, pentru a vă putea întoarce mereu acasă, alături de cei dragi, în siguranță și nevătămați.

Guvernul României este alături de dumneavoastră. Alocăm resursele financiare necesare unei bune funcționări a instituției și facem eforturi pentru asigurarea condițiilor cât mai bune de pregătire, dotare și echipare.

Vă mulțumesc, dragi pompieri, pentru curajul, devotamentul și profesionalismul de care dați dovadă, pentru faptul că nu ați obosit să ne salvați, să ne ocrotiți și să fiți un exemplu de implicare civică.

LA MULȚI ANI!”

“Vreau să vă spun <<la mulți ani!>>, să vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru județul Călărași, pentru cetățenii județului Călărași și cred că numai în echipă putem să reușim. Suntem prezenți și încercăm să dezvoltăm proiecte comune pentru dezvoltarea și pentru a asigura siguranța cetățenilor județului Călărași. Pentru toate astea vă mulțumesc. La mulți ani!” a transmis Vasile Iliuță, Președintele Consiliului Județean Călărași.

De asemenea, Viorica Gheorghiță, Doctor în medicina de Urgență, coordonator UPU-SMURD, a ținut să transmită un mesaj de mulțumire pentru colaborarea construită în timp cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași: “La mulți ani, dragi pompieri, să avem o zi la fel de frumoasă cum este această zi, frumoasă din toate punctele de vedere. Vă mulțumesc tuturor pentru tot sprijinul acordat, fără dumneavoastră nu se poate face nimic, toți suntem o echipă, salvăm vieți, salvăm oameni și pentru asta avem nevoie de multe resurse, atât ale noastre cât și ale autorităților. Vă mulțumesc pentru sprijin, la mulți ani!”

Totodată, cu această ocazie au fost înaintați în grad opt angajați ai ISU Călărași care au dat dovadă de profesionalism în misiunile pe care le-au desfășurat dar a avut loc și o decernare de diplome de merit.

Maior Câmpeanu Valerică Iulian – Locotenent-colonel

Plutonier major Căciulă Ion Denisa Mihaela – Plutonier adjutant

Plutonier major Andrei Gheorghe Valentin – Plutonier adjutant

Plutonier major Busuioc Marian Iulian – Plutonier adjutant

Plutonier major Dumitru Gheorghe Bogdan Giuseppe – Plutonier adjutant

Plutonier major Stan Grigore George – Plutonier adjutant

Plutonier major Șerban Petre Petronel Eugen – Plutonier adjutant

Plutonier Martin Costel Georgian – Plutonier major