Muzeul Naţional de Istorie a României Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Municipal Bucureşti, Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, Asociația Română de Arheologie şi Primăria Comunei Mănăstirea, organizează luni, 13 august, Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic Sultana – Malu Roşu, comuna Mănăstirea, judeţul Călăraşi (ediţia a XVI-a).

În intervalul orar 10:00 – 01:00, cei interesaţi pot vizita şantierul arheologic şi pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta. Tot cu această ocazie va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (ediţia a IX-a), în cadrul căruia sunt abordate direcții de cercetare privind arhitectura preistorică, ceramica eneolitică, culegerea și prelucrarea cochiliilor de bivalve. Echipa de implementare a proiectului este rezultatul unui parteneriat între Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipal Bucureşti și Muzeul Dunării de Jos Călărași, cu sprijinul Primăriei Comunei Mănăstirea (judeţul Călăraşi) și a Asociaţiei Române de Arheologie, precum și participarea unor specialiști din Universitatea din București, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București și Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti.

Proiectul este finanțat de Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului Bucureşti și Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Evenimentul se va desfășura la Grădinița nr. 1, str. Lehliului, nr. 79, din satul Sultana, comuna Mănăstirea, judeţul Călăraşi, începând cu ora 10:00.