Vineri, 27 aprilie, la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial, din municipiul Călărași, au avut loc manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război.

Anul acesta, la sugestia Ministerului Apărării Naționale, cei zece veterani de război din municipiul Călărași au primit din partea Primăriei Municipiului Călărași un pachet cu alimente, o diplomă de onoare și Cartea de Aur a eroilor, veteranilor și operelor comemorative de război din municipiul Călărași, scrisă de Nicolae Țiripan și editată în anul 2016 de Muzeul Municipal Călărași.

În fiecare an, pe 29 aprilie se sărbătoreşte Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi expoziţii cu tematică adecvată, activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.